Welkom

Clootwijck Nurseries, gelegen in het Land van Heusden en Altena, produceert een grote assortiment aan sier- en fruitbomen en is gespecialiseerd in het realiseren van kwekerijen op 'turnkey' basis, onder andere voor plantmateriaal en high-density boomgaarden. Clootwijck Nurseries is tevens actief in het verlenen van advies en in het verhandelen van boomwekerijproducten.

Clootwijck Nurseries neemt deel in, en werkt samen met, diverse kwekerijen in het buitenland. Voorbeelden zijn: Rasadnik IVA (Kroatie), AdaPlant (Turkije), Savvateeva Nurseries (Rusland), Plantae (Georgie), Fenglin (P.R. China), Morocco Fruit Development (Marokko), Tropic Joy (Ethiopie). Dankzij onze internationale samenwerkingsverbanden kunnen wij onze partners en klanten voorzien van een breed assortiment fruit- en sierbomen. Typen fruitbomen betreffen steen, zacht- en pitfruit.

Onder onze diensten vallen het ontwerp van moderne boomgaarden en kwekerijen, introductie van nieuwe varieteiten, kweektechnieken, Plantoptimalizatie, bedrijfsontwikkeling, financiering, training en meer. 

Biologisch

Clootwijck Nurseries wil het milieu zoveel mogelijk sparen. Daarom worden de bomen hoofdzakelijk biologisch geteeld. Dit houdt in dat er geen kunstmest gebruikt wordt en dat ziekten en onkruiden uitsluitend mechanisch en met gecertificeerde biologische en natuurlijke bestrijdingsmiddelen bestreden worden. De kwekerijen worden hierop gecontroleerd door de stichting Skal, die landelijke het EKO keurmerk waarborgt. Verder werkt de maatschap actief mee aan het Project “Schoon Water”, een initiatief van de Gewestelijk Land en Tuinbouw-organisaties, dat ondersteund wordt door provincies en het Zuiveringschap Rivierenland en als doel heeft het verbeteren van de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Kwaliteit

De hoge kwaliteit van de bomen is het resultaat van zorg en aandacht tijdens de teelt, die geheel in eigen beheer wordt uitgevoerd. De kwaliteit van de bomen voldoet aan de eisen die door hoveniers, Rijkswaterstaat en gemeenten worden gesteld. 

Zoek

Disclaimer | Privacy